Mulți  dintre  copiii și tinerii ai căror rinichi nu mai funcționează nu își pot lua vacanță de la boală niciodată.

Proiectele noastre sunt unice în Romania, iar scopul acestuia este de a încerca să îi reunească pe tinerii cu insuficiență renală astfel încăt aceștia să își împărtășească necazurile și micile bucurii ale vieții într-un cadru în care să uite de boală, măcar pentru câteva zile.


Tabere de vară

Copiii și tinerii cu insuficiență renală cronică care fac parte din familia Asociației Delia Grădinaru trec în fiecare an prin momente dramatice. Toți pacienții care fac dializă dezvoltă tulburări metabolice și alte afecțiuni asociate cum ar fi: anemia, boala coronariană, arterială, hipercalcemie, hiperparatiroidism, osteodistrofii, prurit, aritmii, peritonite  producând organismului plăpând al unor copii și tineri foarte multă suferință ce necesită zeci de zile de spitalizare în timpul anului.

Acești copii bolnavi se bucură pe timpul taberei de un tratament special ca rezultat al combinației dintre grija plină de dragoste a personalului unor centre de tratament moderne unde vor efectua ședințele de  dializă de care depind pentru  supravieţuire şi condiţiile de recreere deosebite menite să îi facă să uite pentru câteva zile de boală.


Tabere de iarnă

Taberele de recreere organizate pentru copiii și tinerii care suferă de insuficiență renală se desfășoară în apropierea centrelor de dializă tocmai pentru a garanta tratamentul vital pentru cei mai mulți dintre bolnavi indiferent de condițiile meteo. Condițiile meteo pot îngreuna sau face imposibil transportul pacienților la centrele de dializă, de aceea taberele de iarna au loc in proximitatea centrelor de dializă.


Evenimente caritabile

Asociația se implică ca partener în organizarea unor evenimente având ca scop strângerea de fonduri.


Excursii


Burse


Ziua Mondială a Rinichiului