Tabăra de vară în Marina di Ragusa, Sicilia, a fost o aventură memorabilă pentru un grup divers de 30 de participanți – copii, tineri și adulți, toți legați de experiența comună a hemodializei și a transplantului renal. Această excursie a fost mult mai mult decât o simplă tabără – a fost o călătorie plină de inspirație, conexiuni umane și explorare a frumuseților Siciliei și ale Maltei.

Marina di Ragusa

Timp de două săptămâni, în fiecare zi, cei implicați s-au bucurat de excursii captivante în locuri fascinante dar și de zile însorite pe plajele micuțe ale orășelului Marina di Ragusa.

Parcul Arheologic Neapolis, Siracusa , Sicilia

În Siracusa, au descoperit istoria bogată a orașului, plimbându-se pe străzile încărcate de istorie și vizitând vestigiile arheologice uimitoare.

Teatrul Antic, Taormina, Sicilia

În Taormina, au fost fascinați de peisajele spectaculoase și de atmosfera vibrantă a orașului. Vizitele la teatrul antic și plimbările pe străduțele înguste au adus o încântare de neuitat pentru toți cei prezenți.

Vulcanul Etna 2920m

Etna, vulcanul activ al Siciliei, a fost o experiență extraordinară pentru o parte dintre participanți – admirând vederea de la înălțime și simțind energia acestui loc fascinant. Catania le-a oferit ocazia să se bucure de cultura siciliană autentică, de gastronomie și de viața de oraș animată.

Mdina , Malta

În plus, excursia în Malta a adăugat o notă de aventură și descoperire. De la istoria sa complexă la frumusețea naturală a insulei, participanții au avut ocazia de a explora și de a se bucura de un alt colț al Mediteranei.

Pentru cei care au avut experiența dializei și transplantului renal, această tabără a reprezentat mai mult decât o călătorie obișnuită. A fost un moment de încurajare, solidaritate, empatie și de împărtășire a experiențelor, creând legături puternice între participanți și inspirându-i să trăiască viața la maxim, indiferent de provocările pe care le întâmpină. Toată această experiență a fost posibilă și cu implicarea deosebită a personalului medico-sanitar și auxiliar de la centrul de dializă Ragusa.

Într-un mediu atât de frumos și plin de aventură, participanții au creat amintiri de neuitat și au stabilit legături care depășesc cu mult granițele și circumstanțele lor individuale. Această tabără a fost o experiență de creștere personală și de conexiune umană profundă, oferindu-le tuturor un sentiment de comunitate și inspirație pentru a se bucura de viață în ciuda provocărilor.

Această călătorie în Sicilia va rămâne mereu în inimile participanților, aducându-le nu doar amintiri frumoase, ci și un sentiment de împlinire și unitate într-o călătorie care a depășit orice așteptări.

Mii de mulțumiri tuturor sponsorilor care au făcut posibilă această aventură de neuitat.

Tabără de vară din Marina di Ragusa, Sicilia 05 – 19 septembrie 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *